tiistai 13. syyskuuta 2016

Ostan huonekaluja kunnostettavaksi


Tarvitsen kouluun harjoitusprojekteja. Näin opiskelun alkuvaiheessa en välttämättä halua vielä ottaa varsinaisia entisöintitoimeksiantoja, vaan toimisin mieluiten niin, että ostan huonekalun, entisöin sen, ja sitten joko pidän sen itse tai myyn omaan lukuuni. Toki alkuperäinen omistaja voi ostaa entisöidyn huonekalun itselleen takaisin, jos niin haluaa.

Hintaluokka on 0 - 50 euroa ja mielelläni ostaisin suhteellisen pienikokoisia huonekaluja. Tämä ihan sen takia, että käytettävissä oleva työpiste ei ole kovin suuri. Ihanteellista olisi, jos huonekalu olisi yhden ihmisen liikuteltavissa.

Opiskelun kannalta hyödyllisimpiä ovat työkohteet, jotka kaipaavat palauttamista johonkin kohteen aikaisemmista olomuodoista. Tällaisia voivat olla esim.

  • rikkoutuneen huonekalun korjaaminen rikkoutumista edeltäneeseen olomuotoon (myös tapaukset, joissa huonekalusta on kadonnut jokin osa, ja entisöinnin yhteydessä valmistetaan puuttuvan osan tilalle uusi)
  • maalatun tai muutoin pintakäsitellyn huonekalun palauttaminen johonkin sillä aiemmin olleeseen, tunnistettavissa olevaan pintakäsittelyyn (esimerkiksi pinkiksi maalattu huonekalu, joka on valmistettu aikana, jolloin pinkkiä maalia ei käytetty)

En lupaa ottaa vastaan mitä tahansa, vaan jokaisen tarjotun huonekalun kohdalla kysyn aina opettajaltani, soveltuuko kyseinen huonekalu työkohteeksi. Opiskelun eri vaiheissa on tarvetta erilaisille kohteille. Esimerkiksi nyt alkuvaiheessa keskitymme puutyön perusteisiin, emmekä tee esimerkiksi verhoiluja tai vaativia pintakäsittelyjä.

Jos haluat tarjota minulle työkohdetta ostettavaksi, lähetä viesti tämän blogisivun oikeassa reunassa olevalla yhteydenottolomakkeella. Kerro lyhyesti, millaisesta huonekalusta on kyse, mitä sille pitäisi tehdä ja paljonko haluat rahaa siitä. Seuraavassa vaiheessa pyydän sinulta sitten valokuvia, mutta niitä ei tarvitse (eikä lomakkeen kautta voikaan) heti alussa lähettää.

Erityisesti olisin nyt kiinnostunut ainakin seuraavista huonekalutyypeistä:

  • yöpöytä
  • kommuuti
  • lipasto
  • arkku

Tuoleja ei kannata tässä kohtaa tarjota, koska minulla on yksi sellainen työn alla ja kaksi tuoliprojektia odottamassa. Ehkä myöhemmin, kun on verhoilujen aika.

Homeisia huonekaluja en huoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti