maanantai 29. toukokuuta 2017

Kevään viimeisiä askareita


Ensimmäisen opiskeluvuoden koulupäivät ovat kohta luetut - viimeinen päivä on perjantai, 2. kesäkuuta. Sitten opinnot ovat puolessa välissä ja on aika vetää yhteen, mitä vuoden aikana on tapahtunut. Tähän aiheeseen palaan seuraavassa julkaisussani.

Aivan kaikki ei tässä kevään aikana mennyt suunnitelmien mukaan: ensimmäisten tutkinnonosasuoritusteni arviointitilaisuus siirtyi syksylle. En ole tästä kuitenkaan lainkaan pahoillani, sillä viivästyksen syy on opiskelun kannalta positiivinen. Näyttöprojektistani paljastuneet asiat antoivat aihetta muuttaa tuolin entisöinnin suunnitelmia sillä tavoin, että minun on opiskeltava hieman lisää voidakseni tehdä kaikki tarvittavat asiat riittävän laadukkaasti. En halunnut kiirehtiä asiaa ja mahdollisesti pilata mahdollisuuksiani hyvään tulokseen - käytän kesän tietojeni ja taitojeni täydentämiseen ja teen projektin sitten syksyllä valmiiksi.

Tämä suunnitelmien muutos vapautti loppukevään kiireettömälle työskentelylle. Minulla on vielä monta projektia odottamassa tekemistä ja yksi niistä on pienen pöydän valmistaminen. Sen osien valmistamisessa harjoittelen jälleen käsin tekemistä - samaan tapaan kuin rahiprojektissani, joka sekin on kesken, kun viiveellä alkanut näyttöprojekti sotki aikataulujani.

Projektienhallintahan tässä kevään aikana hieman petti, kun jouduin säätämään aikataulujani eri suuntiin. Omalla tavallaan harmillista, mutta toisaalta tällainenkin tilanne on hyvä harjoitella näin opintojen puitteissa, jotta sitten vastaisuudessa on jotain kokemusta siitäkin. Kaikesta voi oppia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti