maanantai 6. helmikuuta 2017

Mittatilaustyön valmistus


Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto huonekalurestauroinnin alalta - jota minä siis mieluummin kutsuisin huonekaluentisöinnin alaksi - sisältää neljä pakollista tutkinnon osaa ja kolme valinnaista osaa. Yksi pakollisista osista on nimeltään "Asiakaslähtöinen valmistaminen" ja valinnaisista löytyy mm. "Tilaustyön valmistaminen" ja "Tuotteen valmistaminen käsityönä".

Näiden tutkinnon osien suorittamisen myötä opimme valmistamaan tuotteita asiakkaan tilauksen mukaisesti ja parhaimmillaan pääsemme tekemään huonekaluja, jollaisia ei kaupasta saa. Tässä projektissa valmistin ergonomiatuotteen: tämä pöytää tai penkkiä muistuttava kaluste asetetaan tavallisen kirjoituspöydän päälle, jolloin siitä muodostuu seisomatyöpiste.

Samalla periaatteella on toki mahdollista tehdä muitakin mittatilaustöitä. Sellainen voisi olla esimerkiksi sarjasta puuttuvan huonekalun valmistus, kuten syyslukukauden 2016 aikana valmistamani talonpoikaistuoli. Siinä lähtökohtana oli tilanne, jossa ruokapöydän ympärillä on viisi samanlaista tuolia. Minä tein yhden lisää, jolloin sarjasta tuli täydellinen.

Tarvitsisitko sinä jotain? Otapa yhteyttä. Mittatilaustöistä tehdään aina ennen työn aloitusta vähintään piirustukset, ja tarvittaessa on mahdollista tehdä myös 3D-kuva. Voit myös ostaa minulta pelkän suunnittelun ja piirustukset, mikäli haluat teettää varsinaisen valmistuksen muualla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti