maanantai 7. marraskuuta 2016

Pinkin jakkaran jalkojen liimaus


Liimaaminen ei ole varsinaisesti rakettitiedettä. Otetaan liimattavat kappaleet, truutataan väliin liimaa ja laitetaan kappaleet yhteen. Mutta jos halutaan liimata hyvin, kannattaa uhrata ajatus tai kaksi puristamiselle. Kyllähän se liima ilmankin tarttuu, mutta liimauksesta ei tule välttämättä kovin kestävää.

Suorakulmaisten kappaleiden väliset liimaukset on helppo laittaa puristukseen. Vaikeammaksi homma menee silloin, kun kappaleet ovat vinoja tai pyöreitä, tai jos ne tulevat vinoon. Pinkin jakkaran jalkojen kohdalla tilanne on juuri tuollainen. Jalat ja niiden väliset poikittaistuet ovat pyöreitä, joten niitä vasten on vaikea saada puristimia pysymään paikallaan. Lisäksi jalat tulevat vinoon, joten jos puristimen laittaa yhden jalan suhteen suoraan, ei se ole suorassa minkään muun kohdan kanssa.

Ratkaisin tämänkertaisen ongelman valmistamalla tuen, joka estää jalkojen alapäitä leviämästä sivuille, kun kokonaisuutta puristetaan pystysuunnassa. Näin menetellen sain kahdella puristimella aikaan puristuksen, joka kohdistuu yhteensä kahteentoista liimasaumaan: neljä kappaletta jalan ja istuinosan välisiä saumoja + kahdeksan kappaletta poikittaistuen ja jalan välisiä saumoja.

Aina ei ole yhtä helppoa. Olkoon alla oleva kuva siitä esimerkkinä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti