perjantai 7. lokakuuta 2016

Köh köh


Kulunut viikko ei ole ollut kaikkein tuottavimmasta päästä. Notkahdus sai alkunsa sunnuntaisesta puolukanpoimintaretkestä, joka sinänsä oli ihan kiva, vaikka retki alkoikin migreenin taltuttamisella. Syksyn kirkas auringonpaiste aiheutti liikkuvaan linja-autoon terävää valon ja varjon vaihtelua, mikä laukaisi migreenikohtauksen. Migreenistä satunnaisesti kärsivänä minulla on vaivaan täsmälääkitys, joka on aina mukana. Saatoin siten ottaa lääkkeen jo onnikkamatkan aikana ja kohtaus jäi kestoltaan lyhyeksi.

Viime aikoina migreeneihini on liittynyt myös päivän pari kestävä jälkitila, jonka aikana olo on vetämätön enkä oikein jaksa tehdä mitään. Tällä kertaa hölmöilin itselleni myös pitempikestoisen vaivan. Olin ottanut metsäretkelle aivan liian vähän vaatetta mukaan, minkä seurauksena palelin koko ajan. Viisas olisi palannut kotiin hakemaan lisää vaatetta, mutta se jäi nyt tekemättä. Tämä selvisi minulle tiistain aikana, kun iltaa kohti voimistuva kutina kurkussa ilmaisi flunssan olevan alkamassa.

Keskiviikkoaamuun mennessä vointi oli mennyt jo sellaiseksi, että katsoin parhaaksi jäädä aamulla kotiin. Vajaakuntoisena ei kannata mennä puuntyöstökoneita käyttämään eikä flunssaiselle tee muutenkaan hyvää olla puupölyssä.

Keskiviikko meni lepäillessä, samoin torstai. Perjantaina lähdin kouluun ajatuksena tehdä lyhyt päivä - meillä kun on silloin itsenäistä työskentelyä eli voimme tulla ja mennä miten haluamme, kunhan työt etenevät. Arvelin ajan kuluvan mukavammin koulussa kuin kotona kökkimällä. Jos en jaksaisi tehdä itse mitään hyödyllistä, voisin kuitenkin aikani kuluksi häiritä kavereita.


Ei tämä viikko toki ihan höpöksi mennyt. Puuhastelin pienen projektin - kukkatelineen - kimpussa ja sain korjattua pari lohjennutta kohtaa sekä tehtyä uudet puutapit kovasti kolhiintuneiden tilalle. Puutapit näkyvät otsikkokuvassa, samoin isomman lohkeaman korjaus ennen muotoon työstämistä.

Myös plagiaattijakkaran korjaus on edistynyt, istuinosa jo valmiiksi asti. Siinä yläpinta on maalattu ja reuna käsitelty värittömällä puuvahalla. Jalat ovat vielä kittausvaiheessa, mistä työ etenee pohjamaalauksen kautta pintavärin levitykseen ja sitten on tämä projekti valmis. Jospa sitä ensi viikolla olisi taas täysissä ruumiin ja sielun voimissa, niin pääsisi taas normaaliin työskentelyrytmiin kiinni.


2 kommenttia:

  1. Pikaista toipumista flunssasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pahoin pelkään, että tämäkin kestää - hoidosta riippuen - joko sen kaksi viikkoa tai neljätoista päivää, mikä näihin tuppaa aina menemään...

      Poista